RC vroče obrezovanje


Robotska celica z implementiranima dvema robotoma za posluževanje obrezilnega stroja. Prvi robot iz dozirnega stolpa s kompenzacijo jedrnih kosov, prevzema kose in jih odlaga v obrezilno orodje. Drugi robot pa obdelan kos vzame iz obrezilnega orodja in ga odda na ločevalno drčo.
Slika 1
Slika 2
Slika 3

RC za obdelavo vlečnih drogov


Robotska celica z implementiranimi tremi roboti je namenjena posluževanju strojev za struženje in valjanje navojev. Roboti prevzemajo kose za obdelavo iz zalogovnika, ga najprej dodajajo v CNC stružnice in nato še na valjarski stroj. Linija je opremljena tudi s pralno in merilno celico.

RC za brušenje kovaškega srha


Robotska celica za brušenje kovaškega srha je namenjena obdelavi kosov, ki se morajo tekom tehnološkega procesa pobrusiti. Robotska celica je zasnovana kot kontejnerska varianta celice. V njej je integriran robot v stropni izvedbi, ki skrbi za doziranje in manipulacijo kosov na brusne enote. Brusne enote so prevmatsko krmiljene in opremljene z brusnimi trakovi.

Merilna priprava za merjenje konkavnosti


Avtomatska merilna priprava, ki je namenjena merjenju in kontroli konkavnosti površine odkovka po hladnem kalibriranju, je sestavljena in manipulativnega iz merilnega dela. Merilni del uporablja induktivne merilne sonde, katere signale se računalniško obdela.

Robotsko prijemalo


Za končnega naročnika sprojektiramo, skonstruiramo, izdelamo robotska prijemala za različne namene robotskega posluževanja komponent. Robotsko prijemalo je namenjeno prijemanju in pozicioniranju — odkovka zelo zapletene geometrijske oblike.

Avtomatski zalogovnik obdelovancev


Lasten razvoj in izdelava avtomatskega zalogovnika obdelovancev. Namenjen je univerzalni posluževalni celici, ki jo lahko uporabljamo na različnih obdelovanih strojih.

Robotsko posluževanje CNC frezalnega centra


Konstrukcija in izdelava robotskega posluževalnega sistema, ki hkrati poslužuje dva dvovretenska obdelovalna centra CHIRON. Sistem avtonomno zagotavlja posluževanje in kontrolo s samo enim operaterjem.